Mobilmatrix – van, amit soha nem szerzel vissza

A film főszereplője, Amy Good egy fiatal lány. Aktív részese fiatalok mindennapjainak, követi a divatot, lépést tart a modern világgal. Az internet és a virtuális világ meghatározó szerepet játszanak az életében: fent van a Facebookon, Istagramon és az összes hasonló közösségi médiában, rendszeresen posztol, tölt fel képeket. Blogokat olvas, alkalmazásokat tölt le, gyakran vásárol online. Laptopja mellett gyakran használja okostelefonját, hiszen ennek segítségével sokkal gyorsabban és egyszerűbben érhet el oldalakat, gyakorlatilag bárhol, bármit el tud intézni.

Egyik nap épp a városi tömegközlekedést igénybe véve (mivel már a föld alatt is elérhető a világháló) netezett mobilján. Regisztrált egy honlapra, azonban az oldal megbízhatatlanságára figyelmeztető üzenetet figyelmen kívül hagyta. Innentől kezdve felgyorsultak az események: egy idegen észrevette, hogy Amy gondatlanul regisztrált egy nem biztonságos oldalra, kiszolgáltatva ezzel személyes adatait. A személyiségtolvaj letöltötte és felhasználta Amy adatait. Amy élete egy csapásra ijesztővé vált, menekülni kezdett.

Ha érdekel Amy története és hogy mi lett az eredménye a felelőtlen internethasználatnak nézd meg a videót:

A kisfilmet a tripandtech.com csapata rendezte, szereplői Gerszi Dóra és Tóth Zsófia Tünde. Segítségünkre volt továbbá Peterdi Panna, aki a maszkban segített, Tóth Darinka, aki a kamerát biztosította.

Ha nem szeretnéd, hogy te is az internet áldozatává válj, akkor ne hagyd figyelmen kívül a figyelmeztetéseket, csak megbízható oldalaknak add meg adataidat. Ügyelj arra, hogy a mobiltelefonodra milyen alkalmazást telepítesz, lehetőleg csak megbízható forrásból tölts le. Ha nem bízol magadban, akkor ajánlatos egy vírusirtó program használata akár a telefonodon is.