Trip rovatunk első része: Egri Török Fürdő

Mustafa, aki a törökországi Marmaris városában volt bárpultos egyszer viccesen megjegyezte:
– Magyarok vagytok? Akkor ti régen beszéltétek a nyelvünket!
Humoros megjegyzés, azonban a török uralom tényleg sok negatív, de pozitív hatást is eredményezett hazánkban. A pozitív hatások közé tartoznak a török fürdők, melyekből sok fennmaradt az évszázadok során és még ma is működnek.

Youtube csatornánk „Before” listájában megtalálhatjátok például a Rudas Termál fürdőről készült videómat is, ami szintén török eredetű.Egy esős, ködös vasárnapon tehát Egerbe ruccantunk le, ami fővárosunktól 140 km-re, kicsit több mint másfél óra autózással érhető el.

A Török Fürdőben a radon tartalmú gyógyvíz a medencék alját borító kövek alatt tör fel három helyen, a Török-medence, a „Tükör medence” és a Pezsgő-fürdő medence alatt (mely nevét a felszálló buborékok szakadatlan pezsgése miatt kapta). Ezen kívül még három medence található az épületben, valamint aromakabin, infraszauna, gőzfürdő és szauna várja a felüdülni vágyó vendégeket.

A fürdő kialakítása igényes, ajánlom mindenkinek, a török rész mellett található egy modern fürdő is, amihez kombinált jegy kapható. A kombinált jegy az új termálfürdőbe is belépést enged, ami gyakorlatilag csak a kinti medencékkel nyújt több szolgáltatást. A fürdőzés mellett persze megtekinthetőek Eger nevezetességei is, amit mi a hideg időre való tekintettel ezúttal kihagytunk, talán egy nyári napon azt is bemutatom!