Android M – Muffin vagy M&Ms?

Az Android rendszerre jellemző, hogy nagyon sokféle verziója fut párhuzamosan. Nem egy eszközön, hanem a Földön. Ez a fejlesztőknek nehézségeket, a hekkereknek meg előnyt jelent. A Lollipop (tehát az 5.x verzió) még alig kezdett elterjedni, de már rögtön jön az abc következő betűje, az M. Még biztos hírek nincsenek erről a verzióról, csak véletlenül látott napvilágot ez a hír, de már van róla videó is.


Android Muffin

Az elnevezés

Az M elnevezés alapján sok mindenre lehet gondolni, de egyesek szerint a Muffin a legvalószínűbb. További jónak tűnő felvetések a Milky Bar, Milky Way, Marshmallow, M&Ms, Mud Cake és a Mars.


Android M&Ms

A várható fejlesztések:

Továbbfejlesztett értesítések

Az értesítésekben még mindig sok fejleszteni való van. A felhasználók nem szeretik, ha felesleges dolgokkal zargatják őket és azt se, ha lemaradnak a fontos dolgokról. Ugyanakkor mindenki több eszközt használ, gondoljunk itt PC-re, mobilra vagy tabletre és nem olyan jó, amikor egyszerre mindenen elkezd pityegni valami, de az se, ha épp a számítógép előtt ülünk és a mobilunkra érkezik meg valami, ami esetleg egy másik szobában van. (Erre mondjuk jó megoldás a Pushbullet alkalmazás.)

Okoseszközök további támogatása

Lassan a sütőtől kezdve a kávéfőzőn át a garázsajtóig minden rá lesz kapcsolva az internetre, így mobilunkkal is tudjuk irányítani azokat. Ezen a téren is várható fejlesztés, további beépített okos funkciók.

Biztonság

Lassan eléri azt az Android, hogy már nem kell harmadik féltől származó alkalmazásokat teni a telefonra, anélkül is elég erős lesz a biztonsági rendszere. Itt gondoljunk a telefon pozíciójának a naplózására, távoli lezárására vagy a teljes törlésére.

Android Auto

Ez egy olyan funkció, ami teljesen integrálná a telefon funkcióit az autóba, pontosabban összekötné az Androidot futtató okostelefonokat és az azokkal kompatibilis autókat, így a navigáció, zene, kommunikáció és sok további funkció a telefonunk megérintése nélkül is elérhető lesz majd az autó kijelzőjéről. Bővebben itt beszélnek róla.

A megjelenés dátuma

Egyelőre még nem sokat lehet tudni róla, logikusnak tűnik, hogy a Google I/O konferenciáján mutassák be az új rendszert 2015 végén.

Források: AndroidPit Wikipedia android.com clipartpanda