Így egyszerűsítsd meg az olvasást a mobilodon!

Erre a problémára nyújt megoldást a Screebl nevű alkalmazás, ami figyeli, hogy éppen használjuk-e a telefont, vagy kikapcsolhatja a kijelzőt. Ehhez semmilyen mesterséges intelligencián alapuló algoritmusra nincs szüksége, elég neki a mobil pozíciójának az ismerete, ehhez meg ott van a G-szenzor.


Az értesítés mutatja, hogy éppen aktív a Screebl

Nagy előnye, hogy nem túl memóriaigényes és az akkumulátort se zabálja. Utoljára 2014-ben frissítették és a Google Playen elérhető négy verzió is, ezek közül én ezt telepítettem: Screebl – Screen On/Off Sensor

Telepítése után nyissuk meg az appot, majd engedélyezzük a futását. Ahhoz, hogy tudja állítani a képernyő elsötétedését, eszközadminisztrátorrá kell tennünk, ezt a Beállítások > Biztonság > Eszközkezelők menüpont alatt tehetjük meg.

Elvégezhetünk rajta még pár finomhangolást, például beállíthatjuk, hogy milyen legyen az értesítés ikonja, milyen dőlésszög esetén aktiválódjon, milyen gyakran vegyen mintát, melyik alkalmazások megnyitása esetén ne fusson.


Beállíthatjuk az értesítést és az érzékenységet is

Egyes eszközökön további engedélyeket kell adni a Screeblnek, például Huawei okostelefonokon be kell állítani, hogy kikapcsolt kijelzőnél is engedélyezze a futását.

Tetszik az alkalmazás? Kövess minket Facebookon és ne maradj le a hasonló hasznos alkalmazásokról!

Források: megosztási kép és header