Új GoPro: Kocka nem kockáknak


Minden oldalról esztétikus, a téglatesthez szokott szemek is megkedvelik!

A GoPro kamerák mindig is kompakt méreteikről, kis súlyukról voltak híresek, a gyártó ezúttal is megmutatta: lehet még kisebb kamerát összedobni! Az új Hero4 Session feleakkora, mint a Hero4-es széria bármelyik tagja, ráadásul 40%-al kevesebb a tömege is.


Látszik a jelentős méretbeli különbség!

Az új design lehetővé teszi, hogy még több variációban, nagyobb mozgástérrel helyezzük el a kamerát. Az előző szériáknál általános probléma volt, hogy a kamera háza kis szögű beállítást engedett a tartókon. Ez most megszűnik: az új, kocka alakú kialakítással sokkal hátrébb/előrébb tud dőlni a kamera a különböző rögzítéseken.

Az alacsony profilú rögzítő sokkal laposabb elhelyezést kínál, ezáltal még élethűbb lesz a felvétel (mellkaspántnál például még közelebb kerül a testünkhöz).
A GoPro külön ehhez a készülékhez kínálja a Ball Joint Buckle elnevezésű rögzítőt, mellyel bármilyen irányban beállíthatjuk a kamerát és a le/fel rögzítés is egyszerűbbé válik.


A 10 méterig vízálló kamera borítása alatt, oldalt található a töltő csatlakozója, és a micro SD kártya helye.

A kis tömeg és méret ellenére (elvileg) nem romlik a felvételek minősége: 1440p-nél 30 fps-t, FullHd-s felbontásnál 60 fps-t tud, ami elég szép, ahhoz képest, hogy mekkora maga a kamera. Fotók tekintetében a 8mp éppen elég lehet, de fényképezéshez egyébként sem GoPro ajánlott, ez egy videokamera. Többi funkcióját tekintve tartalmazza a megszokott opciókat: Time Lapse, Burst mód, wifis irányíthatóság (app-al és távirányítóval egyaránt), Superview, Auto Low Light, portune, HigLight Tag mód. Az új szériákban bemutatkozott a Bluetooth irányítás, amely ebben a készülékben is elérhető. A kockába sikerült belepréselni dual-mikrofont, tehát elölről és hátulról is kiválóan vesz fel hangot.


A rögzíthetőség határtalan ennél a típusnál is!

Valószínűleg a kis méret miatt nem cserélhető az akku, de legalább két órát bír, a gyártó honlapja szerint. Dicséretes viszont, hogy automatikusan elforgatja a képet a kamera, a rögzítéshez alkalmazkodva. Így fejjel lefele, oldalról is vehetünk, ezek a funkciók már nagyon hiányoztak az akciókamerásoknak! 
A készülék természetesen vízálló és elég strapabíró, a kocka azonban csak egy gombbal irányítható, ami megkérdőjelezi a kezelhetőség egyszerűségét. Azt gondolnánk, hogy mi lehet egyszerűbb egy gombnál, azonban annak az egy gombnak számos funkciót kell irányítania! 


Egy gomb mindenek felett?
Az új készülék természetesen kompatibilis az összes eddigi GoPro rögzítővel, így kiváló kiegészítő kamera lehet, azoknak akik rendelkeznek már egy előző szériás kütyüvel. Profiknak nem helyettesíti a legújabb Hero4 Blacket, hiszen felbontásban és funkciókban is jelentősen kevesebbet nyújt. Profi szinten tehát kiegészítő kameraként, amatőröknek kezdéshez és általános használatra tökéletes! 

Session a testvéreivel: beleillik a képbe.

Persze nem olcsó, 429.99 dolláros árával átszámítva, 123 ezer forintba kerül, ami a Hero3+ Black és Hero4 Silver szintjére emeli a kamerát. Megéri? Talán, mindenesetre a bőség zavara megnehezíti a választást a fogyasztóknak!
Források: 1,2,3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük