Egy okosóra is lehet elegáns – Huawei Watch

Update: kiszivárgott, hogy várhatóan 1000 dollárba, azaz körülbelül 280 ezer forintba fog kerülni

Itt a tavasz, dagad az okosóra-piac. A Mobile World Congressen mutatta be a Huawei az okosóráját, melyet Watch névre keresztelt. Ez a rendkívül fantáziadús elnevezésű kütyü az LG Watch R-hez hasonlóan már nem a szögletes dizájnt, hanem inkább egy igényes, klasszikus óra formáját követi.


Arany változat bőr szíjjal – hát nem elegáns?

Nagyon kellemes a kialakítása, ilyen órát akár egy üzletember is hordhat egy tárgyaláson. A vastagsága is kezdi megközelíteni a hagyományos órák dimenzióit az ő 11,3 milliméterével. Az AMOLED kijelző fényereje és színe megfelelő, az átmérője 1,4 col, felbontása 400×400 px 286 ppi-s pixelsűrűséggel. A kijelzőt zafír üveg védi.


Ezüst változatban is elérhető, összesen 20-féle számlappal

A kijelző alatt egy Qualcomm APQ8026 típusú 1,2 GHz-es processzor hajtja az Android Weart, aminek 4 GB tárhelyet és 512 MB RAM-ot adtak. Az akkumulátor 300 mAh-s, melyet akár vezeték nélkül is lehet tölteni. Az óra továbbá tartalmaz pulzusmérőt, barométert, giroszkópot, gyorsulásérzékelőt és 4.1-es Bluetooth-t.


Pulzusmérő és dokkoló a fekete változat hátulján

Ami még külön említésre méltó, az a reklámvideója, ami miatt akár a trip rovatba is illik egy picit ez a cikk. A hirdetésben ugyanis van hegymászás, végtelen hipszterség, barátok, érzelmek és sok havas táj.

Forrás: HuaweiHVG