SlimKat Huawei Ascend Y300-ra

Hogyan is kezdődött?

Jó pár éve egy Sony Ericsson U20i-m volt, amire nagyon sok ROM-ot portoltak. Utána lett ez a Huawei Ascend Y300-am, amire szintúgy sok egyedi rendszer elérhető. Ezek közé tartozik a SlimKat is. Kipróbáltam már másikat is, a Dazzozo által fejlesztett Cyanogenmod 11-et. A két ROM körülbelül ugyanazt tudja.

Mi az a SlimKat?

A SlimKat hasonlóan a Cyanogenmodhoz egy egyedi ROM család, ami nagyon sok eszközre érhető el. Az Y300-ra a nem hivatalos verzió, amit innen tölthetsz le. A SlimKat szó a SlimROM és a KitKat keveréke, jelezve, hogy Android 4.4-re alapszik.

Miben jobb mint a gyári ROM?

Egyrészt adja az új eszköz érzést, másrészt (közel) minden olyan funkció megvan benne mint az új mobiltelefonokban. Az én esetemben a random újraindulásokat is megoldottam vele, amik a Telekom kínálatában kapható Y300-ak problémája.

Honnan tölthetem le és hogyan telepítsem?

Elsőként vedd tudomásul, hogy ha valami balul sül el, a telefonod mehet a szervizbe, akár több tízezer forintba is kerülhet a helyrehozása. A másik fontos információ, hogy amint belenyúlsz a telefonod rendszerébe rögtön elveszíted a garanciát.
Na és ha ezek mellett szeretnéd rátenni ezt a ROM-ot, akkor kövesd ezeket a lépéseket.

Hogyan működik?

A felület ugyanolyan mint az összes többi Androidot futtató telefoné, viszont sok funkcióval van kibővítve.