2017 téli összefoglaló videó – síelés Magyarországon és Szlovákiában

Kellemes telet tudhatunk magunk mögött, szerencsére volt lehetőségünk elmenni síelni, többször is. Dórinak ez volt a második tele sílécen, elég sokat fejlődött, azért a videóban láthatjátok pár esését…

Először az eplényi sípályán próbáltuk ki magunkat, kiderült számunkra, hogy egyrészt a térképen jelölt pályák egy része a marketinges híreinek ellenére nincs hóval borítva, másrészt egy napot remekül el lehet tölteni itthon is.

Bánkutat vettük még célba szép kis hazánkban, itt a pályán nagyon kevés hó volt, mivel nem hóágyúztak. A síliftek se igazán üzemeltek, műszaki hiba miatt csak az egyik működött.

Hazafelé felmentünk Kékestetőre, itt a pálya láthatóan elegendő hóval volt borítva, sokan síeltek, de mi itt már nem csatoltuk fel a lécünket, mivel közeledett az este.

Szlovákiában Selmecbánya közelében a Salamandra Resorton síeltünk, itt elég hosszú, 1,4 km-es pályán csúszhatunk le, egyetlen gond, hogy közepesen lassú a lift. Autóval Budapestről 2 óra 30 perc az út, 160 km. Egynapos síelésre kiváló, főleg ha szeretjük a rendes piros pályákat.

Többen ismerhetik Szlovákiának talán az egyik legkomolyabb síhelyét, Jasna Chopokot. Kiskorom óta rengetegszer síeltem itt a szüleimmel, azóta sokat fejlődött, az északi és a déli hegyoldal össze van kötve két kabinos lifttel, valamint idén délen a völgyből egy új felvonót is építettek. Itt öt napot töltöttünk el, nagyon változatos időjáráshoz volt szerencsénk, így a pályákat jegesen és friss hóval is élvezhettük.