Mobillal nyitható U-lakat: SKYLOCK

A lakatnak a legfőbb funkciója az, hogy Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonunkhoz, nem kell hozzá kulcs és felügyeli a bringát. A felügyeletet egy G-szenzor segítségével teszi, ami jelez, ha megmozdul lezárt helyzetben. A telefonon kapunk egy értesítést, így elzavarhatjuk, lefotózhatjuk a tolvajt, vagy akár el is beszélgethetünk vele, hogy mennyiért venné meg a kerékpárunkat.

Előnyei:

– Ha nem is olyan bivalyerős a szerkezet, akkor is eltart egy ideg, míg valaki elvágja. Ha időben szól a telefon és észrevesszük, akkor megakadályozhatjuk, hogy enyveskezű tolvajokhoz kerüljön a szeretett kerékpárunk.
– A zár egy egyedi antenna segítségével kapcsolódik telefonunkhoz, így nagyobb a hatósugara mint egy átlagos bluetooth-os kütyünek.
– Ha valakinek kölcsön akarjuk adni a bringát, akkor nem kell odamenni hozzá és kinyitni a zárat.
– Ha lemerül a telefonunk, akkor is van lehetőség a lakat kinyitására kód segítségével.
– A SKYLOCK akkumulátorral működik, melyet USB-vel és napelemmel is feltölthetünk. Értelemszerűen az utóbbi bele van építve.


Bárhol otthagyhatod kerékpárodat

Hátrányai:

– Csak Androidon és iOS-en van hozzá alkalmazás, a windowsos verziót még nem készítették el és nem is írnak róla, hogy lesz ilyen valamikor.
– Drága. Az ára előrendeléssel 159 USD (kb. 44 ezer Ft), később 249 USD (kb. 69 ezer Ft) lesz. Ez elég sok, főleg, hogy Magyarországon a városban használt kerékpárok ára nem sokkal haladja meg ezt.


Mutatós darab

Összességében egy jó ötlet, de nagyon drága lesz. Ez természetesen érthető, mert nem gyenge technológiáról van szó, feltehetőleg minőségi anyagokból készül. Ugyanakkor nem magyar pénztárcához mérik, ahol egy átlagos bringa ára 50 ezer Ft. Remélhetőleg lesz konkurencia és lejjebb szorítják majd az árakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük