A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Mobilmatrix – van, amit soha nem szerzel vissza

Tóth Bendegúz - 2015.01.31.

Amy Good egyik nap mikor utazott a budapesti tömegközlekedéssel egy figyelmeztető üzenetet figyelmen kívül hagyott. Itt kezdődtek a problémák, így vált élete ijesztővé, innentől többé már nem volt egyénisége.


A film főszereplője, Amy Good egy fiatal lány. Aktív részese fiatalok mindennapjainak, követi a divatot, lépést tart a modern világgal. Az internet és a virtuális világ meghatározó szerepet játszanak az életében: fent van a Facebookon, Istagramon és az összes hasonló közösségi médiában, rendszeresen posztol, tölt fel képeket. Blogokat olvas, alkalmazásokat tölt le, gyakran vásárol online. Laptopja mellett gyakran használja okostelefonját, hiszen ennek segítségével sokkal gyorsabban és egyszerűbben érhet el oldalakat, gyakorlatilag bárhol, bármit el tud intézni.


Egyik nap épp a városi tömegközlekedést igénybe véve (mivel már a föld alatt is elérhető a világháló) netezett mobilján. Regisztrált egy honlapra, azonban az oldal megbízhatatlanságára figyelmeztető üzenetet figyelmen kívül hagyta. Innentől kezdve felgyorsultak az események: egy idegen észrevette, hogy Amy gondatlanul regisztrált egy nem biztonságos oldalra, kiszolgáltatva ezzel személyes adatait. A személyiségtolvaj letöltötte és felhasználta Amy adatait. Amy élete egy csapásra ijesztővé vált, menekülni kezdett.


Ha érdekel Amy története és hogy mi lett az eredménye a felelőtlen internethasználatnak nézd meg a videót:A kisfilmet a tripandtech.com csapata rendezte, szereplői Gerszi Dóra és Tóth Zsófia Tünde. Segítségünkre volt továbbá Peterdi Panna, aki a maszkban segített, Tóth Darinka, aki a kamerát biztosította.


Ha nem szeretnéd, hogy te is az internet áldozatává válj, akkor ne hagyd figyelmen kívül a figyelmeztetéseket, csak megbízható oldalaknak add meg adataidat. Ügyelj arra, hogy a mobiltelefonodra milyen alkalmazást telepítesz, lehetőleg csak megbízható forrásból tölts le. Ha nem bízol magadban, akkor ajánlatos egy vírusirtó program használata akár a telefonodon is.

#biztonság #internet #mobil #pályázat

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

McKinley Vega 2 – az ingyen bérelhető sátor
Szlovéniába és Horvátországba mentünk kempingezni, ketten akartunk egy sátorban aludni, de itthon vagy csak egyrétegű,...

Kinyílt légzsákból lámpát?
Neked mi jut eszedbe, ha azt mondja valaki, hogy gondolkodj kéken? És ha azt, hogy...

Angol billentyűzet magyarítása
Mit tegyen az ember, ha a laptop billentyűzete angol és neki magyar kéne? Alakítsa át....

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat