A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Samsung ML-1640 chip reset, toner nullázás, firmware csere

Tóth Bendegúz - 2014.11.20.

Samsung ML-1640 nyomtatóhoz firmware, ami minden bekapcsolásnál visszaállítja a toner által nyomtatott oldalak számát nullára.

Nem rég vettem egy használt Samsung ML-1640 típusú nyomtatót és hát csalódás volt. Amikor választottam az egyik fő érv emellett az volt, hogy kapható 3500 Ft körül hozzá 3000 oldalas toner. Ez nagyon jól is hangzik, de:
- A tonerhez nem adnak chipet
- Miskolci a bolt, úgyhogy +1000 Ft a szállítás


Samsung ML-1640

Az utóbbi még annyira nem is lenne zavaró, de ahogy kutattam a chipkérdés után, derült ki számomra, hogy a nyomtató alapban mindig új chipet igényel minden egyes tonercserénél (max 2000-2100 oldal egy chip). Mert mit csinál a chip? Azonosítja tonert, a nyomtató meg nem engedi, hogy gyanúsan sokat bírjon egy, úgyhogy ennyi oldal után letiltja. A másik meg, hogy utángyártott tonereket is be tudja azonosítani ez alapján.

Na de itt jönnek az oroszok a képbe:
Módosítsuk a firmware-t és akkor majd minden ki-be kapcsolásnál nullázódik a toner számlálója. Hát nem tök jó?
Meg is találtam a firmware-t - sokáig tartott, mire végre valahol nem a 404-es hibakódba futottam, hanem egy zip fájlhoz értem, amit innen tölthetsz le.

Ha letöltötted akkor csomagold ki a fájlokat egy mappába. Húzzál ki minden USB eszközt a számítógépből, kivéve nyomtató, billentyűzet és egér, aztán indítsd el a downl1640.bat fájlt. Nyomj meg egy gombot, amikor kéri, a nyomtatód ledje elkezd narancssárgán és pirosan világítani, újraindul és kész. Nyomtass egy tesztoldalt és látod az eredményt. Nekem működött a .84-es verziójú firmware-rel.

Ami viszont meglepett, hogy ki akartam próbálni, hogy chip nélkül is megy-e, úgyhogy gondoltam letakarom a toner chipjét. Kiszedtem hát a tonert és látom, hogy ezen bizony nincsen már chip - gondolom az alap tonerre amit adnak a nyomtatóhoz nem tesznek chipet.


A chip helye a toneren

A chip csatlakozási helye a nyomtatón

Azóta már megvettem bele az új tonert (chip nélkülit) és nagyon szépen nyomtat, minden ki-/bekapcsolásnál nullázza a tonerrel nyomtatott oldalak számát - de a nyomtatóval nyomtatott oldalak számát nem - úgyhogy nem fog rinyálni, hogy túl sokat nyomtatok egy tonerrel. Nem bántam meg, hogy megvettem :)

Megjegyzés: A fent leírt módszer nem működik az összes verzióval és amivel kéne, azzal se garantált a siker. Az esetleges károkért felelősséget nem vállalunk!

#tech #technika #nyomtató #samsung #újratöltés #toner

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Interrail Európa Túra –Barcelona, Madrid - 9. rész
Sorozatunk következő részében nem megyünk be a Sagrada Familia elképesztő templomába, de kívülről megcsodáljuk, fürdünk...

Phorce, az eszes szatyor
A mindennap fontos tárgyak szállítása nekem mindig is gondot okozott, hiszen minden táska valamilyen kompromisszumot...

Így egyszerűsítsd meg az olvasást a mobilodon!
Valószínűleg neked is volt már, hogy a buszon, otthon vagy a munkahelyeden ülve olvastál egy...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat