A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Egy okosóra, ami olyan jó, hogy sose vennéd meg

Tóth Bendegúz - 2019.02.03.

2015-ben indították el Kickstarteren a Blocks okosóra projektjét, melyhez rengeteg támogatást kaptak. 2018 januárjában be is mutatták a kész terméket CES-en, mely annyira innovatív lett, hogy valószínűleg alig veszi meg bárki is.


Hatféle kiegészítő, két színben

Az okosóra fő újítása az, hogy nem egy órát és egy szíjat kap az ember, hanem egy okosórát okos szíjjal: az óraház, mely fekete vagy ezüst színben lesz kapható, tartalmazza az alapvető funkciókat, 400*400 pixeles kör formájú kijelzőt, a rendszert, mely nem épül egyik ma használt okosóra platformra se, teljesen egyedi. Ennek előnye, hogy jó energiahatékonyságot lehet elérni, viszont nagy hátránya, hogy nem lehet hozzá népszerű appokat letölteni. Az okos szíj modulokból épül fel, melyből hatfélét lehet választani: környezeti érzékelő, pulzusmérő, LED, okos gomb, GPS, extra akkumulátor. Ezek piros és fekete színben választhatóak, darabjuk 35 dollárba kerül az alap, 259 dolláros egység mellé.

Eddig az ötlet kiváló, de miért gondolom azt, hogy nem vennéd meg?
Mert ronda. Egyszerűen túl bumszli, a dizájnt elfelejtették fejleszteni az elmúlt 3-4 évben, így az eszköz egy csöppet se divatos.
Az egyes komponensek sorban egyszerre is csatlakoztathatóak az eszközhöz, persze ezzel csökkentve az akkuidőt, melyre megoldást nyújt az akkumulátor blokk, mely kicsit nagyobb a többinél, cserébe az ígéretek szerint 25 százalékkal növeli az eszköz használati idejét.

Akár még stílusos is lehetne

Az Android alapú operációs rendszerére sajnos nem lehet Android Wear alkalmazásokat installálni, viszont azoknak módosított változatai az ígéretek szerint lassan elérhetőek lesznek az eszközhöz: Philips Hue és az Amazon által fejlesztett Alexa appok már telepíthetőek rá. Ezek a szoftverek a Blocks saját alkalmazásboltjából lesznek letölthetőek.


Könnyen cserélhető modulok

Ha ezek után mégis úgy döntenél hogy megveszed, akkor szólok, hogy ez nem fog összejönni: a weboldalukon a Buy Now menüpont alatt úgy néz ki, hogy megvásárolható a termék, amíg el nem olvasod a legutolsó mondatot, ahol ott szerepel, hogy az előrendeléssel beleegyezel az általános szerződési feltételekbe.

Összegzés:
A Blocks egy nagyon jó, innovatív ötlet (volt), viszont a kickstarteres projektekhez méltóan mire megvalósul, addigra elavul. Remélhetőleg kaphatóak lesznek olyan okosórák, ahol a szíjban is megtalálható okos elektronika, mert szerintem ennek ez a legnagyobb előnye, hogy a méret jelentős növelése nélkül meglepő tudást lehet belezsugorítani.

Jó ötletnek tűnt...
Képek forrása: chooseblocks.com

#okosóra #kickstarter #android #moduláris óra

Hozzászólások a Facebook bejegyzés alatt!

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Öreg vasból új vas - Pinarello restaurálása
Ami régen érték volt az ma is az. Egy jó vas sosem kopik el. Vajon...

Mobillal nyitható U-lakat: SKYLOCK
A SKYLOCK egy olyan U-lakat, amit a telefonodról egy érintéssel kinyithatsz, szól ha valaki piszkálja...

Interrail Európa Túra - 2014 – Arcachon, Dune du Pyla - 6. rész
Interrailes utazásunk 6. részében megnézzük Arcachon villákkal övezett üdülővárosát, elstoppolunk a Dune du Pyla homokdűnéhez,...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat