A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

2017 téli összefoglaló videó - síelés Magyarországon és Szlovákiában

Tóth Bendegúz - 2017.06.05.

Kirándultunk, síeltünk és kocsikáztunk Bánkúton, Dédestapolcsányon, Egerben, Kékestetőn, Selmecbányán, Chopokon és Eplényben.

Kellemes telet tudhatunk magunk mögött, szerencsére volt lehetőségünk elmenni síelni, többször is. Dórinak ez volt a második tele sílécen, elég sokat fejlődött, azért a videóban láthatjátok pár esését...


Először az eplényi sípályán próbáltuk ki magunkat, kiderült számunkra, hogy egyrészt a térképen jelölt pályák egy része a marketinges híreinek ellenére nincs hóval borítva, másrészt egy napot remekül el lehet tölteni itthon is.

Bánkutat vettük még célba szép kis hazánkban, itt a pályán nagyon kevés hó volt, mivel nem hóágyúztak. A síliftek se igazán üzemeltek, műszaki hiba miatt csak az egyik működött.

Hazafelé felmentünk Kékestetőre, itt a pálya láthatóan elegendő hóval volt borítva, sokan síeltek, de mi itt már nem csatoltuk fel a lécünket, mivel közeledett az este.

Szlovákiában Selmecbánya közelében a Salamandra Resorton síeltünk, itt elég hosszú, 1,4 km-es pályán csúszhatunk le, egyetlen gond, hogy közepesen lassú a lift. Autóval Budapestről 2 óra 30 perc az út, 160 km. Egynapos síelésre kiváló, főleg ha szeretjük a rendes piros pályákat.

Többen ismerhetik Szlovákiának talán az egyik legkomolyabb síhelyét, Jasna Chopokot. Kiskorom óta rengetegszer síeltem itt a szüleimmel, azóta sokat fejlődött, az északi és a déli hegyoldal össze van kötve két kabinos lifttel, valamint idén délen a völgyből egy új felvonót is építettek. Itt öt napot töltöttünk el, nagyon változatos időjáráshoz volt szerencsénk, így a pályákat jegesen és friss hóval is élvezhettük.

#síelés #szlovákia #jasna chopok #selmecbánya #salamandra resort #videó #kékestető #bánkút #eplény

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Interrail Európa Túra – Cascata delle Marmore, a Bűntény, Nápoly - 15. rész
Nagy szerencsével bejutunk olasz csizma kellős közepén található Marmore vízeséshez, óriási eső kap el minket,...

Hévíz - kenuzás és fürdőzés
Hétvégén leutaztunk Hévízre egy kis kenuzásra és fürdőzésre: Európa túra blogunkat megszakítjuk egy belföldi kiruccanással!...

Interrail Európa Túra –Barcelona, Madrid - 9. rész
Sorozatunk következő részében nem megyünk be a Sagrada Familia elképesztő templomába, de kívülről megcsodáljuk, fürdünk...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat