A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Így egyszerűsítsd meg az olvasást a mobilodon!

Tóth Bendegúz - 2016.04.27.

Valószínűleg neked is volt már, hogy a buszon, otthon vagy a munkahelyeden ülve olvastál egy cikket a telefonodon és elsötétült a képernyő. Ugye milyen idegesítő, hogy mindig újra fel kell oldani a kijelzőt? Persze nem lehetünk mérgesek a telefonra, mert csak energiát akar megtakarítani nekünk, hogy akár estig is kihúzza az akku.

Erre a problémára nyújt megoldást a Screebl nevű alkalmazás, ami figyeli, hogy éppen használjuk-e a telefont, vagy kikapcsolhatja a kijelzőt. Ehhez semmilyen mesterséges intelligencián alapuló algoritmusra nincs szüksége, elég neki a mobil pozíciójának az ismerete, ehhez meg ott van a G-szenzor.


Az értesítés mutatja, hogy éppen aktív a Screebl

Nagy előnye, hogy nem túl memóriaigényes és az akkumulátort se zabálja. Utoljára 2014-ben frissítették és a Google Playen elérhető négy verzió is, ezek közül én ezt telepítettem: Screebl - Screen On/Off Sensor

Telepítése után nyissuk meg az appot, majd engedélyezzük a futását. Ahhoz, hogy tudja állítani a képernyő elsötétedését, eszközadminisztrátorrá kell tennünk, ezt a Beállítások > Biztonság > Eszközkezelők menüpont alatt tehetjük meg.

Elvégezhetünk rajta még pár finomhangolást, például beállíthatjuk, hogy milyen legyen az értesítés ikonja, milyen dőlésszög esetén aktiválódjon, milyen gyakran vegyen mintát, melyik alkalmazások megnyitása esetén ne fusson.


Beállíthatjuk az értesítést és az érzékenységet is

Egyes eszközökön további engedélyeket kell adni a Screeblnek, például Huawei okostelefonokon be kell állítani, hogy kikapcsolt kijelzőnél is engedélyezze a futását.

Tetszik az alkalmazás? Kövess minket Facebookon és ne maradj le a hasonló hasznos alkalmazásokról!

Források: megosztási kép és header

#android #mobiltelefon #alkalmazás #screebl #energiatakarékosság #hasznos app

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Mobillal nyitható U-lakat: SKYLOCK
A SKYLOCK egy olyan U-lakat, amit a telefonodról egy érintéssel kinyithatsz, szól ha valaki piszkálja...

Rákkeltő-e a mobiltelefon, a mikrohullámú sütő és a fényszennyezés?
Nagyon sok eszközt használunk a mindennapjainkban, amelyek valamiféle módon sugároznak. Jogosan vetődik el a kérdés,...

Rudas termálfürdő
Kipróbáltuk a felújított Rudas Gyógyfürdő és Uszoda fantasztikus kilátást nyújtó, Budapest feletti jacuzziját...és sok mást...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat