A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

A zöld robot lassan felfalja konkurenseit

Tóth Bendegúz - 2016.02.21.

2015-ben a telefoneladások 9,7 százalékkal növekedtek 2014-hez képest, ez azonban csak az androidos készülékeket érintette.

A Gartner által publikált eladási adatokon látszik, hogy az androidos mobiltelefonok piaca bővült, míg más operációs rendszerrel működő készülékek eladása csökkent  2015-ben, 2014 negyedik negyedévéhez képest. A windowsos készülékek eladási mutatói jelentősen romlottak, ami akár a rendszer pár éven belüli eltűnését is jelentheti.

Az operációs rendszerek megoszlása 2014 és 2015 negyedik negyedévében - Forrás
Ennek oka az adott rendszerre letölthető alkalmazások száma lehet, mivel a Windows Phone Store-ban a Google Playben elérhető programok nem több, mint 21 százaléka található meg. Amennyiben nem kezd el ez az arány javulni, abban az esetben a Windows mobiltelefon piaci részesedésének további csökkenése várható, mivel a rendszer bármennyire is akkumulátorkímélő és stabil, a felhasználóknak szükségük van az okostelefon okosságára, amit a nagy diverzitású appok nyújtanak.

Alkalmazások száma a legnépszerűbb alkalmazásboltokban (2015. július) - Forrás
Ha kevesebben fognak vásárolni ablakos telefont, akkor a fejlesztőknek is egyre kevesebb lesz a motivációjuk, hogy arra adaptálják más rendszerre írt kódjukat. Ezt a trendet csak a Microsoft tudná visszaszorítani, ha valamilyen módon népszerűbbé tenné a programozók körében a saját OS-ét.

Legnépszerűbb gyártók 2015-ben és 2014-ben - Forrás
A Gartner elérhetővé tette a legnépszerűbb gyártók listáját, amiben a Lenovo márka alá tartozik már a Motorola is. Ebben a statisztikában jól látszik, hogy a Huawei tudhatja magának a legnagyobb növekedést, ez a cég 2009-ben lépett be az okostelefonok piacára és idén már a harmadik legbefolyásosabb vállalat a szegmensben.

Megosztási kép forrása: www.wallconvert.com

#android #ios #windows #mobil #statisztika #2014 #2015

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

VW Golf GTE - egy sportos hibrid
Úgy látszik mostanság divatosak a rossz fiús/lányos autóhirdetések. A Honda Civic type R reklámfilme után...

Interrail Európa Túra – Cascata delle Marmore, a Bűntény, Nápoly - 15. rész
Nagy szerencsével bejutunk olasz csizma kellős közepén található Marmore vízeséshez, óriási eső kap el minket,...

Nomádos kalandozások - egy videóblog!
Nomádos kalandozásaink összefoglalása videóban, avagy az első vlog az oldalon! Vigyázat felkavaró képsorok, párbeszédek: egyedi...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat