A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Vidonn X6 – avagy a kínai csodakarkötő

Troll Péter - 2015.07.28.

Úgy tűnik egyre nagyobb az érdeklődés a viselhető okoseszközök iránt és mint mindig, a kevésbé ismert gyártók ezt a trendet is igyekeznek jó árú termékeikkel kiaknázni. Ebben a cikkben a kínai fejlesztésű Vidonn X6-os okoskarkötő kerül bemutatásra, a modell alsókategóriás árcetlijének ellenére igyekszik versenyre kelni ismertebb társaival.
A karkötő és a doboza
A csomag:
A karkötő egy végtelenségig leegyszerűsített, de még dizájnosnak mondható dobozban érkezett. A doboz hátulján a karkötő legfontosabb specifikációi kerültek feltüntetésre, úgy mint: hívás jelzés, üzenet megjelenítés, aktivitás követés, alvásfigyelés, vezeték nélküli szinkronizáció, ultra hosszú akku élettartam, OTA frissítés.Kinyitva a dobozt rögtön a karkötő és a hozzá tartozó mágneses csatlakozású töltő kerül a szemünk elé, majd ahogy az már megszokott, a doboz fenekén a használati útmutatófüzet angol és kínai nyelven. 

A doboz tartalma


Első pillantás: 
A 0,88 inches OLED kijelzőn jól olvashatóak a megjelenő karakterek. Az idő mellett kijelzésre kerül karkötő akkujának töltöttségi szintje, valamint a Bluetooth kapcsolat állapota. Energiatakarékossági okból a karkötő nem mutatja állandóan az időt, a kijelző felébresztéséhez a mellette található rombusz alakú kapacitív gombot kell megérinteni. További érintésekre az aznapi lépéseink, elégetett kalória valamint a megtett távolság kerül kijelzésre. Az érintő gombot nyomva tartva indíthatjuk el a stopper funkciót. 

 

Az okoskarkötő szilikon pántja is dizájnosra sikerült, finom sraffozás fut rajta végig. A karkötő rögzítése a klasszikus csattól eltérően, a pánt lyukai között kapcsolatot teremtő 2 fém bütyökkel történik. A pánt belső bordázottsága elősegíti a megfelelőbb illeszkedést a karunkhoz, valamint akadályozza a karkötő elfordulását. Megjegyzendő még a karkötő rendkívül alacsony 20 grammos tömege, melynek hála észre sem lehet venni, hogy épp viseljük.

A pánt és a csat

 
Fitness funkció:
A karkötőbe épített giroszkóp figyeli lépéseinket és az alvásunkat is, valamint biztosítja, hogy ha magunk elé emeljük a karunkat, akkor a kijelző automatikusan felébred. A lépésszámlálás pontossága megkérdőjelezhető, gyakran egy egyszerű kézlendítést is több lépésnek érzékel. A karkötő a megtett lépéseinkből az elégetett kalóriát is számolja, ennek pontossága szintén kétséges...

Akkumulátor:
A termékleírás 15 napos üzemidőt ígér egy 45mAh-s beépített akkuval, habár ismert az OLED-ek hatékonysága, vásárláskor ebben kételkedtem leginkább. Örömmel tapasztaltam, hogy valóban szépen bírta 15 napig, pedig az első két hétben mindennap sokszor használtam és állítgattam.

Töltés: 

Töltés a mellékelt kábellel

Töltéshez a mellékelt mágneses csatlakozású USB-s töltőkábelt kell használnunk. A karkötőt levéve, a belső ívére illeszthetjük a mágneses csatlakozót, mely helytakarékossági szempontból rendkívül jó ötlet, hisz így nem kell egy bedugós csatlakozót is még a karkötőbe zsúfolni. 

Mobil app:
A karkötőhöz szükséges mobil applikáció ingyenesen letölthető Android és iOS rendszerű telefonokra is (Windows Phone nem támogatott). Az automatikus adatszinkronizáció Bluetooth-on keresztül történik, az eszköz támogatja a Bluetooth 4.0-t. 

Vidonn mobil app

Első indításkor létre kell hoznunk egy felhasználói fiókot, mellyel a Vidonn hivatalos oldalán bejelentkezve is kezelhetjük beállításainkat, valamint böngészhetjük mozgási és alvási szokásainkat.

Alvásfigyelés

Az alkalmazásban beállíthatjuk, hogy éjszaka milyen idő intervallumban legyen csendben a karkötő, kezelhetjük az ébresztési beállításokat, a Vidonn kijelzőjén megjelenő karaktereket betűtípusát és még számos apró funkciót is, úgy mint lopásjelző. 

Ébresztés:


Rezegve ébreszt

Az ébresztésnek egy teljesen új módjával találkozhatunk ennek a karkötőnek a viselése közben. Az eszköz beépített hangszóró helyett egy kis vibramotort használ ébresztéshez és értesítésekhez is.Így mellettünk nyugodtan alhatnak tovább, míg a karkötő minket csendesen ébreszt. 

Értesítések:
Az applikációban beállíthatjuk, hogy mely alkalmazások küldhetnek értesítést a kijelzőre. Ha hívás érkezik, egy telefonkagyló mellett a hívó neve kerül kijelzésre, ha üzenetet kapunk akár e-mailben akár bármilyen csevegő programon keresztül, a név mellett az üzenet is olvasható a karkötőn. 
A mobil alkalmazásban beállítható napi lépés cél (pl napi 10000 lépés, ha ezt elérjük, a karkötő megvillogtatja a kijelzőn a 10000-t ) de nem csak az aktív mozgást jelzi ki, hanem ha egy óránál tovább ülünk mozdulatlanul, akkor figyelmeztet, hogy ideje mozogni egy kicsit. Természetesen ez is állítható.

Vízállóság: 
A karkötő IP-65-ös védettséget kapott, tehát teljes mértékben védett por ellen viszont úszni talán nem kéne benne.

Összegzés:
A Vidonn X6 okoskarkötő remek akku időt biztosít, és azonnal láthatjuk rajta a telefon értesítéseit, mely számos helyzetben igen jól jön. A bordázott pántnak köszönhetően szinte észrevehetetlenül simul a kezünkhöz. Az OLED kijelző habár rendkívül energiatakarékos, erős napsütésben nehezen olvasható. A fitness funkció pontatlansága miatt mint fitness kiegészítő nem ajánlott.

#tech #okoskütyü #vidonn #Smartband #android

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Interrail Európa Túra - Kalambaka, Athén - 18. rész
Elérkeztünk Interrail Európa Túra sorozatunk befejező részéhez: Corfu szigetéről Kalambaka felé vesszük az irányt, ahol...

Interrail Európa Túra - Corfu - 17. rész
Közeledünk a túrasorozat végéhez, de előtte felfedezzük az álomszigetet: Korfut! Elképesztően gyönyörű helyek, tengerpartok, strandok,...

McKinley Vega 2 – az ingyen bérelhető sátor
Szlovéniába és Horvátországba mentünk kempingezni, ketten akartunk egy sátorban aludni, de itthon vagy csak egyrétegű,...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat