A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Mobillal nyitható U-lakat: SKYLOCK

Tóth Bendegúz - 2015.05.21.

A SKYLOCK egy olyan U-lakat, amit a telefonodról egy érintéssel kinyithatsz, szól ha valaki piszkálja a bringádat és vigyáz rád útközben. Kell ez nekünk?

A lakatnak a legfőbb funkciója az, hogy Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonunkhoz, nem kell hozzá kulcs és felügyeli a bringát. A felügyeletet egy G-szenzor segítségével teszi, ami jelez, ha megmozdul lezárt helyzetben. A telefonon kapunk egy értesítést, így elzavarhatjuk, lefotózhatjuk a tolvajt, vagy akár el is beszélgethetünk vele, hogy mennyiért venné meg a kerékpárunkat.

Előnyei:

- Ha nem is olyan bivalyerős a szerkezet, akkor is eltart egy ideg, míg valaki elvágja. Ha időben szól a telefon és észrevesszük, akkor megakadályozhatjuk, hogy enyveskezű tolvajokhoz kerüljön a szeretett kerékpárunk.
- A zár egy egyedi antenna segítségével kapcsolódik telefonunkhoz, így nagyobb a hatósugara mint egy átlagos bluetooth-os kütyünek.
- Ha valakinek kölcsön akarjuk adni a bringát, akkor nem kell odamenni hozzá és kinyitni a zárat.
- Ha lemerül a telefonunk, akkor is van lehetőség a lakat kinyitására kód segítségével.
- A SKYLOCK akkumulátorral működik, melyet USB-vel és napelemmel is feltölthetünk. Értelemszerűen az utóbbi bele van építve.

Bárhol otthagyhatod kerékpárodat

Hátrányai:

- Csak Androidon és iOS-en van hozzá alkalmazás, a windowsos verziót még nem készítették el és nem is írnak róla, hogy lesz ilyen valamikor.
- Drága. Az ára előrendeléssel 159 USD (kb. 44 ezer Ft), később 249 USD (kb. 69 ezer Ft) lesz. Ez elég sok, főleg, hogy Magyarországon a városban használt kerékpárok ára nem sokkal haladja meg ezt.

Mutatós darab

Összességében egy jó ötlet, de nagyon drága lesz. Ez természetesen érthető, mert nem gyenge technológiáról van szó, feltehetőleg minőségi anyagokból készül. Ugyanakkor nem magyar pénztárcához mérik, ahol egy átlagos bringa ára 50 ezer Ft. Remélhetőleg lesz konkurencia és lejjebb szorítják majd az árakat.

#Android #iOS #mobil #bringa #kerékpár #U-lakat #zár #biztonság

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Hatalmas esés: több mint 20 méteres zuhanás
Milyen érzés 80 km/h fölött kerékpározni? Na, nem ám a megszokott módon... A Redbull Rampage...

McKinley Vega 2 – az ingyen bérelhető sátor
Szlovéniába és Horvátországba mentünk kempingezni, ketten akartunk egy sátorban aludni, de itthon vagy csak egyrétegű,...

Interrail Európa Túra – Francia Riviéra, Marseille, Nizza, Monte Carlo - 13. rész
Spanyolországot elhagyva beutazzuk a francia riviéra mesés tájait: Arles, Marseille, Nizza, Monte Carlo, majd kalandos...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat