A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Android M - Muffin vagy M&Ms?

Tóth Bendegúz - 2015.05.07.

Az én telefonomon Lollipop fut, már ez is kivételesen újnak számít, mert a legtöbb androidos mobil még valamilyen régebbi verziót használ. A Google meg hamarosan bejelenti az M-et.

Az Android rendszerre jellemző, hogy nagyon sokféle verziója fut párhuzamosan. Nem egy eszközön, hanem a Földön. Ez a fejlesztőknek nehézségeket, a hekkereknek meg előnyt jelent. A Lollipop (tehát az 5.x verzió) még alig kezdett elterjedni, de már rögtön jön az abc következő betűje, az M. Még biztos hírek nincsenek erről a verzióról, csak véletlenül látott napvilágot ez a hír, de már van róla videó is.


Android Muffin

Az elnevezés


Az M elnevezés alapján sok mindenre lehet gondolni, de egyesek szerint a Muffin a legvalószínűbb. További jónak tűnő felvetések a Milky Bar, Milky Way, Marshmallow, M&Ms, Mud Cake és a Mars.

Android M&Ms

A várható fejlesztések:


Továbbfejlesztett értesítések


Az értesítésekben még mindig sok fejleszteni való van. A felhasználók nem szeretik, ha felesleges dolgokkal zargatják őket és azt se, ha lemaradnak a fontos dolgokról. Ugyanakkor mindenki több eszközt használ, gondoljunk itt PC-re, mobilra vagy tabletre és nem olyan jó, amikor egyszerre mindenen elkezd pityegni valami, de az se, ha épp a számítógép előtt ülünk és a mobilunkra érkezik meg valami, ami esetleg egy másik szobában van. (Erre mondjuk jó megoldás a Pushbullet alkalmazás.)

Okoseszközök további támogatása


Lassan a sütőtől kezdve a kávéfőzőn át a garázsajtóig minden rá lesz kapcsolva az internetre, így mobilunkkal is tudjuk irányítani azokat. Ezen a téren is várható fejlesztés, további beépített okos funkciók.

Biztonság


Lassan eléri azt az Android, hogy már nem kell harmadik féltől származó alkalmazásokat teni a telefonra, anélkül is elég erős lesz a biztonsági rendszere. Itt gondoljunk a telefon pozíciójának a naplózására, távoli lezárására vagy a teljes törlésére.

Android Auto


Ez egy olyan funkció, ami teljesen integrálná a telefon funkcióit az autóba, pontosabban összekötné az Androidot futtató okostelefonokat és az azokkal kompatibilis autókat, így a navigáció, zene, kommunikáció és sok további funkció a telefonunk megérintése nélkül is elérhető lesz majd az autó kijelzőjéről. Bővebben itt beszélnek róla.

A megjelenés dátuma


Egyelőre még nem sokat lehet tudni róla, logikusnak tűnik, hogy a Google I/O konferenciáján mutassák be az új rendszert 2015 végén.

Források: AndroidPit Wikipedia android.com clipartpanda

#Android #mobil #tech #andoid m #android muffin

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Fillérautó projekt - túl az első ezer kilométeren
Ebben a cikkben olvashattok majd arról, hogy mit tudni az autó előéletéről, milyen vezetni, mihez...

Kinyílt légzsákból lámpát?
Neked mi jut eszedbe, ha azt mondja valaki, hogy gondolkodj kéken? És ha azt, hogy...

Mobilmatrix – van, amit soha nem szerzel vissza
Amy Good egyik nap mikor utazott a budapesti tömegközlekedéssel egy figyelmeztető üzenetet figyelmen kívül hagyott....

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat