A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Android M - Muffin vagy M&Ms?

Tóth Bendegúz - 2015.05.07.

Az én telefonomon Lollipop fut, már ez is kivételesen újnak számít, mert a legtöbb androidos mobil még valamilyen régebbi verziót használ. A Google meg hamarosan bejelenti az M-et.

Az Android rendszerre jellemző, hogy nagyon sokféle verziója fut párhuzamosan. Nem egy eszközön, hanem a Földön. Ez a fejlesztőknek nehézségeket, a hekkereknek meg előnyt jelent. A Lollipop (tehát az 5.x verzió) még alig kezdett elterjedni, de már rögtön jön az abc következő betűje, az M. Még biztos hírek nincsenek erről a verzióról, csak véletlenül látott napvilágot ez a hír, de már van róla videó is.


Android Muffin

Az elnevezés


Az M elnevezés alapján sok mindenre lehet gondolni, de egyesek szerint a Muffin a legvalószínűbb. További jónak tűnő felvetések a Milky Bar, Milky Way, Marshmallow, M&Ms, Mud Cake és a Mars.

Android M&Ms

A várható fejlesztések:


Továbbfejlesztett értesítések


Az értesítésekben még mindig sok fejleszteni való van. A felhasználók nem szeretik, ha felesleges dolgokkal zargatják őket és azt se, ha lemaradnak a fontos dolgokról. Ugyanakkor mindenki több eszközt használ, gondoljunk itt PC-re, mobilra vagy tabletre és nem olyan jó, amikor egyszerre mindenen elkezd pityegni valami, de az se, ha épp a számítógép előtt ülünk és a mobilunkra érkezik meg valami, ami esetleg egy másik szobában van. (Erre mondjuk jó megoldás a Pushbullet alkalmazás.)

Okoseszközök további támogatása


Lassan a sütőtől kezdve a kávéfőzőn át a garázsajtóig minden rá lesz kapcsolva az internetre, így mobilunkkal is tudjuk irányítani azokat. Ezen a téren is várható fejlesztés, további beépített okos funkciók.

Biztonság


Lassan eléri azt az Android, hogy már nem kell harmadik féltől származó alkalmazásokat teni a telefonra, anélkül is elég erős lesz a biztonsági rendszere. Itt gondoljunk a telefon pozíciójának a naplózására, távoli lezárására vagy a teljes törlésére.

Android Auto


Ez egy olyan funkció, ami teljesen integrálná a telefon funkcióit az autóba, pontosabban összekötné az Androidot futtató okostelefonokat és az azokkal kompatibilis autókat, így a navigáció, zene, kommunikáció és sok további funkció a telefonunk megérintése nélkül is elérhető lesz majd az autó kijelzőjéről. Bővebben itt beszélnek róla.

A megjelenés dátuma


Egyelőre még nem sokat lehet tudni róla, logikusnak tűnik, hogy a Google I/O konferenciáján mutassák be az új rendszert 2015 végén.

Források: AndroidPit Wikipedia android.com clipartpanda

#Android #mobil #tech #andoid m #android muffin

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Fillérautó projekt - a rozsdakupac megmérettetése
Eljött a vizsgára való felkészítés utolsó fázisa, nincs mese, rengeteg meló lesz. A belefektetett munka...

VW Golf GTE - egy sportos hibrid
Úgy látszik mostanság divatosak a rossz fiús/lányos autóhirdetések. A Honda Civic type R reklámfilme után...

Hévíz - kenuzás és fürdőzés
Hétvégén leutaztunk Hévízre egy kis kenuzásra és fürdőzésre: Európa túra blogunkat megszakítjuk egy belföldi kiruccanással!...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat