A felhasználói élmény fokozásának érdekében szeretnénk megkérni, hogy engedélyezd a cookie-k használatát, illetve engedd meg nekünk, hogy saját felhasználásra statisztikát készítsünk a felhasználói szokásaidról. További információk

Interrail Európa Túra - Bordeaux - 7.rész

Peterdi János - 2015.04.26.

Újabb hét, újabb VIDEÓS cikk a tripandtech.com-on! Ezen a héten Bourdeaux-ba látogatunk el, megcsodáljuk a város legfőbb látványosságait, majd folytatva utunkat Barcelona felé Toulouse-ban éjszakázunk - INGYEN hotelszobában! Ha érdekelnek kalandjaink lájkold a cikket és a honlapot Facebookon és iratkozz fel a Youtube csatornánkra!

Újabb hét, újabb VIDEÓS cikk a tripandtech.com-on! Ezen a héten Bourdeaux-ba látogatunk el, megcsodáljuk a város legfőbb látványosságait, majd folytatva utunkat Barcelona felé Toulouse-ban éjszakázunk - INGYEN hotelszobában! Ha érdekelnek kalandjaink lájkold a cikket és a honlapot Facebookon és iratkozz fel a Youtube csatornánkra!

2014. 07. 01. kedd
Munkagépek zajára keltünk az Atlanti-óceán partján, Arcachonban - nagy traktorok simították a homokot, mert hát hogy néz ki egy huplis tengerpart!? A part mellett találtunk magunknak zuhanyzót (ami alapból a só leöblítésére volt hivatott), így vettünk egy reggeli fürdőt a jéghideg vízben. Felszerelkeztünk információval a tourist infoban, feltöltöttük a kamerát és a mobilokat. Komótosan megreggeliztünk és dél fele útnak indultunk Bordeaux-ba. Nem terveztünk sok mindent Bordeaux-ban, csak útba ejtettük Barcelona felé. Mivel egy nap alatt nem értünk volna oda, úgy döntöttünk, hogy megnézzük az útba eső városokat. 

La Porte Cailhau - egy rusztikus kapu a belvárosban! Forrás

Bordeaux-ba megérkezve rögtön megnéztünk egy nagy és régi templomot. A templom előtti téren öreg papik petanggal ütötték el az időt, látszott, hogy ez az ő területük. Annyira az ő területük volt, hogy külön toalett volt kihelyezve számukra a tér szélén... Ez a létesítmény egy fém bódé volt, melyet egyszerre két személy vehetett igénybe. Nem vitték túlzásba az intimitás megőrzését, nagyjából hasmagasságig takart a bódé oldala, szabadon lehetett bámészkodni, vagy dumálni az öregekkel. Nekem nagyon tetszett ez a megoldás, el tudnék képzelni itthonra is pár ilyet a főbb terekre. Lényegesen igényesebb megoldás, mint a bokorba vagy a templom oldalába végezni a dolgunkat. Más kérdés, hogy lányok számára nem alkalmas, de ha jobban belegondolunk, nem sok lány venne szívesen igénybe egy efféle szolgáltatást... 

Place de la Bourse Forrás

Besétáltunk a belvárosba, természetesen megint eleredt az eső - tovább üldözött bennünket dél felé! Megcsodáltuk a város főbb nevezetességeit, egy szép téren megravioliztunk. A város bejárása után visszacaplattunk a pályaudvarhoz. Még fogalmunk sem volt arról, hogy hol fogunk aludni (ez általánosan igaz a túra minden éjszakájára nagyjából). A vonatok úgy alakultak, hogy éjfél után érkeztünk Toulouse városába, ahonnan hajnali hatkor ment a vonatunk Spanyolország felé. Az öt-hat óra fennmaradó időt kellett valahogy kitölteni, lehetőleg pihentető alvással. 

Église Saint-Pierre de Bordeaux - eme gyönyörű épület előtt ebédeltünk.

Szerencsére a francia hozzáállás itt sem hagyott bennünket cserben. Körbekérdeztünk a pályaudvaron, hogy itt lehet-e aludni, elirányítottak minket egy információs szobába. Ott ült egy srác, aki elmondta, hogy lekéste a vonata a csatlakozást, amivel elérte volna a reggeli repülőjét, így a városban kell éjszakáznia. A francia állami vonattársaság a pályaudvar melletti hotelben adott neki szobát, gondoltuk mi is elmondjuk a gondunkat, próba-szerencse. Az ügyintéző csodák csodájára nekünk is adott egy szobát, annak ellenére, hogy nem késett a vonatunk, csak úgy alakult (mindig úgy alakult...), hogy nem volt hol eltöltenünk azt a hat órát, amíg a menetrend szerinti vonat elindul. 

Toulouse - egy város, amit nem jártunk be, de sokat köszönetünk neki! Forrás

Tehát ingyen és bérmentve szunyókáltunk öt boldog órát a hotelszobában, majd felkeltünk a telefonos ébresztőre. Reggel finom reggeli várt bennünket, ennél jobbat elképzelni se tudtunk, nagyon jól esett a nyugodt éjszaka a puha ágyban, pláne a reggeli! Sajnos nem maradhattunk örökre a hotelban, felszálltunk a hajnali vonatra, ami elrepített bennünket Portbou-ba, Spanyolország határ menti, gyönyörű tengerparti városkájába! 
Ha érdekel a folytatás, nyomj egy like-ot és iratkozz fel a Youtube csatornánkra! Újabb cikk jövő héten! 
Itt az előző rész! 
Header forrása

#Interrail #Európa túra #utazás #egy hónap #hátizsákos utazás #túrázás #interrailing #videó

Kövess minket Facebookon!
Iratkozz fel a csatornánkra!
Keresés
Neked ajánlott

Interrail Európa Túra – Cascata delle Marmore, a Bűntény, Nápoly - 15. rész
Nagy szerencsével bejutunk olasz csizma kellős közepén található Marmore vízeséshez, óriási eső kap el minket,...

Hévíz - kenuzás és fürdőzés
Hétvégén leutaztunk Hévízre egy kis kenuzásra és fürdőzésre: Európa túra blogunkat megszakítjuk egy belföldi kiruccanással!...

Interrail Európa Túra - Pompeii, Bari és irány Corfu!
Folytatjuk kalandos utazásunkat Olaszországban: Nápolyt elhagyva Pompeiit nézzük meg, átcaplatunk Barin és irány Corfu szigete!...

©2018 Trip and Tech

Online magazinunk utazással, innovációval, technikával és még sok érdekességgel várja az erre tévedő netvándorokat!

CAMPERSTUDIO
Impresszum
Adatkezelési nyilatkozat